Ювентус отстрани Порто и е на четвъртфинал в Шампионската лига. Старата госпожа победи „драконите“ с 1:0 в реванша в Торино. На „До Драгао“ „бианконерите“ също бяха спечелили, но с 2:0.

В 40-ата минута „драконите“ остана с човек по-малко. Макси Перейра получи червен картон, след като изби пред голлинията шут на Гонсало Игуаин. Преди това стана меле в пеналта на Порто, след корнер на Дибала Алекс Сандро засече с глава, Икер Касияс с мъка изби и топката попадна у Гонсало. Игуаин стреля силно от няколко метра и Перейра използва ръцете си. Съдията побърза да посочи „бялата точка“ в полза на Старата госпожа.  Пауло Дибала се нагърби с изпълнението на дузпата и я вкара за 1:0.

Бенфика е единственият португалски тим, койтои е побеждавал в Торино. Ювентус няма загуба в 21 мача у дома от евротурнирите. Тимът няма грешка в 37-те сблъсъка в Европа, в които побеждава в първия мач. 

                                      ЮВЕНТУС - ПОРТО 1:0
                                       
(2:0 в първия мач)
                                      1:0 Пауло Дибала (42-дузпа)

Резултат с изображение за juventus logoЮВЕНТУС: Буфон, Сандро, Бонучи, Алвес,Бенатия (60-Бардзали), Кедира, Маркизио, Манджукич, Дибала (78-Ринкон), Куадрадо (46-Пяца), Игуаин

 

Резултат с изображение за pf porto logoПОРТО: Касияс, Перейра, Фелипе, Маркано, Лаюн, Ерера, Данило. Адре Силва (46-Боли), Оливер Торес (70-Отавиньо), Тикиньо, Брахими (67-Диого Жота)
Стадион: Ювентус Стейдиъм
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

 


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА