Ювентус се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Старата госпожа победи Севиля с 3:1 като гост в мач от група Н на турнира. Севилци пък ще спорят директно с Лион за второто място в групата. До този развой се стигна след победата на французите с 1:0 като гости на водения от Ивайло Петев Динамо (Загреб).
"Бяло-червените" започнаха доста агресивно и усилията им дадоха рано-рано резултат. Още в 9-ата минута Николас Пареха опъна мрежата зад гърба на

Джанлуиджи Буфон за 1:0. Халфът засече по перфектен начин една топка и от въздуха я прати във вратата. В 36-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Франко Васкес получи втори жълт, съответно - червен картон, за на пръв поглед напълно безобидно нарушение в центъра на терена. С 10 души за севилци стана още по-трудно да удържат атаките на съперника. Реферът Марк Клатенбърг (Англия) свирна дузпа за Старата госпожа след падане на Леонардо Бонучи в наказателното поле. Ситуацията секунди преди почивката беше дискусионна, но съдията не се трогна от бурния протест на домакините. Клаудио Маркизио хладнокръвно реализира дузпата и изравни - 1:1.

През второто полувреме съперниците се дебнеха за грешки, а интересните положения пред двете врати бяха малко. В 84-ата минута Дани Алвес центрира отдясно, защитник на Севиля изби и топката стигна до Бонучи на границата на наказателното поле. Италианският национал стреля силно и точно покрай плонжа на Рико и топката влетя в мрежата му - 1:2. Това окончателно пречупи домакините. Малко преди края на срещата Марио Манджукич реализира за 1:3.

В двубоя беше регистриран и един рекорд. 16-годишният нападател на Ювентус Мойзе Кийн постави нов рекорд в Шампионската лига. Талантът стана първият играч, роден през 2000 г., записал участие в турнира. Мойзе влезе в 84-ата минута в игра срещу Севиля (3:1) на мястото на Миралем Пянич. В предишния кръг Кийн беше записан в групата за срещата с Лион, но остана на резервната скамейке.

В мача срещу Пескара (3:0) от 13-ия кръг в Серия "А" нападателят също записа завидно постижение. Мойзе стана първият от набор 2000, който играе на професионално ниво в Италия.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА