Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън имаше много по-емоционален момент от този да вдигне трофея на Шампионската лига след победата над Тотнъм с 2:0 в Мадрид. Халфът прегърна баща си със сълзи в очите след финала на „Уанда Метрополитано“, след като стана петият капитан на мърсисайдци, който вдига най-престижното европейско клубно отличие.

Брайън Хендерсън беше диагностициран с рак на гърлото през 2013 година, като тогава казал на сина си да не го посещава, за да не го вижда в това му състояние. Преодолявайки обаче болестта, бащата на футболиста пристигна в Мадрид, за да види как синът му вдига над главата си най-голямата награда в клубния футбол на Стария континент.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

И когато Джордан Хендерсън намери баща си в тълпата на стадиона, му даде голяма прегръдка, докато сълзите се стичаха по лицето му в един наистина емоционален момент. Брайън Хендърсън също се порадва на медала на победителите и сияеше от гордост, след като синът му сбъднал детската си мечта. Той разкрива пред телевизия Optus Sport, че 10-годишният Джордан му е казал, че един ден ще играе във финал на Шампионската лига.