Най-авторитетният клубен турнир в света Шампионската лига на Европа днес официално слага началото на невиждани битки, които ще определят новия крал на континента.

Осемте най-добри отбора се събират в Лисабон за 1/4-финални битки без публика заради пандемията от коронавирус, в които всичко ще се реши само в един мач.

Преди всяка среща играчи и членове на делегацията ще бъдат тествани, а резултатите ще стават ясни 6 часа преди началото на двубоя. Евентуални положителни проби ще водят до изолация за съответния човек. Ако някой играч бъде позитивен, то автоматично ще пропусне остатъка от турнира заради задължителната 14-дневна изолация.

Първи в боя скачат италианската голова машина Аталанта, тим с 98 гола през сезона в Италия, срещу френския хегемон ПСЖ, шампион на страната си в седем от последните 8 сезона и точно днес празнуващ 50 години от създаването си.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Момчетата на треньора Джан Пиеро Гасперини стигнаха до тази фаза на турнира, след като успяха да отстранят с лекота Валенсия на осминафиналите с 4:1 и 4:3, докато парижани се поизмъчиха срещу Борусия (Дортмунд) и след загуба с 1:2, успяха да продължат след 2:0 у дома в реванша

Двата тима не са се срещали досега, но звездният ПСЖ има от какво да се притеснява, тъй като последната му победа над италианци е от 1996 година, а последните 6 мача са завършвали наравно. 

Голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе е под въпрос заради контузия, докато Ди Мария е наказан. За Аталанта ще липсват Голини и Иличич.

Вероятни състави:

AtalantaАТАЛАНТА: Аталанта: Спортиело, Толой, Калдара, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Малиновски, Гомес, Сапата.

Paris SGПСЖ: Навас, Бернат, Кимпембе, Силва, Керер, Ерера, Маркиньос, Гай, Неймар, Икарди, Сарабия.

Стадион: "Луж", Лисабон
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)


Програмата на турнира до самия финал в Лисабон:

1/4-финални сблъсъци
12 август (сряда) от 22:00 часа: Аталанта – ПСЖ на стадион "Да Луж"
13 август (четвъртък) от 22:00 часа: РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид на стадион "Жозе Алвеладе"
14 август (петък) от 22:00 часа: Барселона – Байерн на стадион "Да Луж"
15 август (събота) от 22:00 часа: Манчестър Сити – Лион на стадион "Жозе Алвеладе"

1/2-финални двубои
18 август (вторник) от 22:00 часа: Аталанта/ПСЖ – РБ Лайпциг/Атлетико Мадрид
19 август (сряда) от 22:00 часа: Барселона/Байерн – Манчестър Сити/Лион

Финал на 23 август (неделя) от 22:00 часа
(Барселона/Байерн - Манчестър Сити/Лион) - (Аталанта/ПСЖ - РБ Лайпциг/Атлетико Мадрид)