Зенит изтърва победата у дома и завърши 1:1 с Лацио в мач от третия кръг на група F в Шампионската лига. Тимът от Санкт Петербург поведе с гол на Александър Ерохин (32), но в края Фелипе Кайседо (82) донесе точката на „орлите“.

Италианският тим пристигна с доста кадрови проблеми. В състава му не бяха Чиро Имобиле, Луис Алберто, Лукаш Лейва и Томас Стракоша.

Зенит бе по-активен през първата част и поведе в 32-ата минута, когато Дзюба свали топката с глава към Ерохин, който беше непокрит и отблизо разстреля Рейна за 1:0. Това беше първи гол, отбелязан от футболист на руския шампион в тазгодишното издание на турнира. Лацио взе инициативата след гола, но не успя да изравни до почивката.

Руският гранд беше по-опасен и в началото на втората част. В 56-ата минута Ерохин можеше да изскочи сам срещу Рейна, но не му достигна скорост. Шест минути след това Мостовой имаше възможност да вкара за 2:0 след хубава контра, но стреля в аут.

Четвърт час преди края Кержаков се намеси отлично и попречи на Кайседо да изравни, но еквадорецът се поправи в 82-ата минута, когато се разписа за 1:1 след центриране на Франческо Ачерби. В оставащите минути домакините не посмяха да рискуват, а „орлите“ не завършиха по най-добрия начин няколко потенциално опасни атаки.

След равенството Зенит остава последен с единствената си точка, а Лацио е лидер с 5 точки.

КЛАСИРАНИЯ В ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!