Бившият треньор на „Левски” Станимир Стоилов получава златен шанс отново да вкара отбор в групите на Шампионската лига. Воденият от Мъри казахстански шампион Астана ще мери сили с кипърския първенец АПОЕЛ (Никозия), отреди жребият за плейофите на най-престижния европейски клубен турнир. Астана, който избегна съперници като Базел и Селтик, ще е домакин на АПОЕЛ в първата среща.

В същото време сръбският шампион Партизан, в чийто редици са българите Валери Божинов и Иван Бандаловски, ще гостува на първенеца на Беларус БАТЕ (Борисов) в първия мач помежду им от плейофите. "Гробарите" също се разминаха с Базел и Селтик на жребия.

Българският национал Иван Иванов и Базел ще бъдат домакини на израелския Макаби (Тел Авив) в първия мач помежду им от шампионския поток, а албанският Скендербеу с нападателя Венцислав Христов ще опита да се противопостави на хърватския колос Динамо (Загреб).

Най-интересният сблъсък от нешампионския поток е между италианския Лацио и германския Байер (Леверкузен), като „орлите” от Рим са домакините в първия мач. Английският гранд Манчестър Юнайтед не би трябвало да има затруднения срещу белгийския Брюж, на който домакинства в първия мач.

Георги Миланов и ЦСКА (Москва) ще трябва да се справят с португалския Спортинг (Лисабон), срещу когото ще играят първо като гости. Бившият тим на Димитър Бербатов Монако пък ще гостува в първия мач от плейофите на испанския Валенсия.

Жребий за плейофите на Шампионската лига:

Шампионски поток:
Астана (Казахстан) - АПОЕЛ (Никозия, Кипър)
Скендербеу (Албания) - Динамо (Загреб, Хърватия)
Селтик (Шотландия) – Малмьо (Швеция)
Базел (Швейцария) - Макаби (Тел Авив, Израел)
БАТЕ (Борисов, Беларус) - Партизан (Сърбия)

Нешампионски поток:
Лацио (Италия) - Байер (Леверкузен, Германия)
Манчестър Юнайтед (Англия) - Брюж (Белгия)
Спортинг (Лисабон, Португалия) – ЦСКА (Москва, Русия)
Рапид (Виена, Австрия) - Шахтьор (Донецк, Украйна)
Валенсия (Испания) - Монако (Франция)