Италианският първенец Интер срази Шахтьор Донецк с 2:0 в предпоследен мач за двата тима от група D и направи решителна крачка към 1/8-финалите на Шампионската лига. Босненският национал Един Джеко (61, 67) се превърна в герой за „нерадзурите“, които оглавиха временното класиране преди другия мач между Шериф Тираспол и Реал Мадрид.

Домакините започнаха агресивно и притиснаха съперника си в собствената му половина. Марсело Брозович и Николо Барела обаче не намериха целта, а Додо от гостите отправи първия точен удар за тях дистанция, но Самир Ханданович хвана топката.

Последваха пропуски на Андреа Ранокия и Един Джеко, който се озова сам срещу вратаря Трубин в 24-ата минута и не успя да го преодолее. „Миньорите“ от Донецк веднага организираха контраатака и Фернандо получи на добра стрелкова позиция, но намесата на Милан Шкриняр предотврати попадение. До края на първата част Джеко, Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес пропуснаха за „нерадзурите“, а Фернандо и Педриньо от гостите също нямаха късмет със завършващия удар.

След почивката натискът на италианския шампион продължи и в 57-ата минута Лаутаро Мартинес вкара гол, който обаче не бе признат заради нарушение на аржентинеца срещу Микола Матвиенко. Скоро след това обаче Един Джеко (61) вкара красиво попадение с мощен удар от границата на наказателното поле. Вторият гол на Джеко (67) пък бе с глава след центриране на Иван Перишич.

Гостите лека полека се опитаха да пренесат играта в предни позиции, но едва в 80-ата минута Артьом Бондаренко шутира от границата на наказателното поле опасно покрай левия страничен стълб. Две минути след това Марлос подаде към непокрития Додо в наказателното поле, след което крайният бранител нанесе изстрел, топката срещна гредата и излезе в аут. В последната минута Анатоли Трубин пък спаси удар на Стефано Сенси.

След успеха си Интер излезе първи в групата с 10 точки, а Шахтьор е на дъното само с една точка. Реал Мадрид е втори с 9 точки преди мача си с третия Шериф Тираспол, който има 6 пункта и само победа срещу "кралете" ще запази шансовете му за класиране напред.

В последния кръг „кралският“ клуб приема „нерадзурите“ в директна битка за първата позиция, а молдовският Шериф ще има гостуване в Украйна, което ще е за престиж без победа тази вечер срещу Реал Мадрид.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!