Още от самото начало гостите от Чикаго поведоха със 7:2 и в крайна сметка взеха първата четвърт с 28:23. След това Бостън тотално доминираше във втората част, която спечелиха с 29:11 и се оттеглиха на почивка с 12 точки аванс.

През третата част “биковете” отново дадоха сериозен отпор и успяха да спечелят с 33:26, за да намалят разликата до само 6 точки. В заключителните 12 минути обаче “келтите”, които и в тази среща бяха без звездата си Кевин Гарнет, не позволиха на гостите да сътворят каквито и да е сензации. Така след 31:27 в последната четвърт Бостън спечели мача със 109:99 и с 4:3 в победи в плейофната серия елиминира Чикаго.

Най-резултатен за домакините бе Рей Алън с 23 точки, а още 20 добави Пол Пиърс. За “биковете” Бен Гордън се отчете с 33 точки и стана най-резултатният играч в срещата, а още 18 точки в коша на “келтите” заби Дерик Роуз, но това не бе достатъчно за Чикаго да си тръгне с победата от Бостън.

Следващият съперник на миналогодишния шампион Бостън Селтикс по пътя към защита на титлата му на полуфиналите в Източната конференция на НБА ще бъде тимът на Орландо Меджик, елиминирал след 4:2 победи Филаделфия ’76. /БЛИЦ