Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Себастиан Фетел най-накрая се завърна на първото място, след като днес спечели Гран При на Бахрейн. Пилотът на Ред Бул стартира от първа позиция и остана на нея и след финалния флаг. Това е първи успех за двукратния световен шампион през този сезон, след като в първите три състезания остана втори (в Австрали), единадесети (в Малайзия) и пети (в Китай).

На второ място в днешното състезание завърши пилотът на “Лотус” Кими Райконен, трети се нареди съотборникът му Ромен Грожан. Това е първи подиум за французина и най-доброто му постижение до момента.

Марк Уебър остана на четвърто място, пети е победителят от Гран при на Китай миналата седмица Нико Розберг. Топ 6 оформи Пол ди Реста с тима на Форс Индия.

Люис Хамилтън с Макларън, който тръгна от втора позиция, финишира едва осми, като преди него остана Фернандо Алонсо с Ферари, а зад него Фелипе Маса. Заради успеха си Фетел измести Люис Хамилтън от лидерската позиция в общото класиране.

Скандали предшестваха самото Гран При. Два дни преди началото протестиращи, искащи демокрация, влязоха в остри сблъсъци в столицата Манама. Опозицията настояваше състезанието да бъде отменено, тъй като вижда в него символ на международното признание за режима. Десети остана Михаел Шумахер, който след като стартира от 22 позиция, успя да се добере до последното място даващо точки. Дженсън Бътън с Макларън не успя да постигне добри резултати, след като две обиколки преди финала, изпита проблеми с болида и реши да се прибере в бокса, преди да последват по-сериозни проблеми. Следващият старт е в Барселона след три седмици./БЛИЦ

Класиране след Гран При на Бахрейн:
1 Себастиан Фетел Ред Бул – Рено 1.35:10.990 часа
2 Кими Райконен Лотус – Рено + 3.300
3 Ромен Грожан Лотус – Рено +10.1
4 Марк Уебър Ред Бул - Рено +38.7
5 Нико Розберг Мерцедес AMG +55.4
6 Пол ди Реста Форс Индия - Мерцедес +57.5
7 Фернандо Алонсо Ферари +57.8
8 Люис Хамилтън Макларън – Мерцедес +58.9
9 Фелипе Маса Ферари +64.9
10 Михаел Шумахер Мерцедес AMG +71.4
11 Серхио Перес Заубер – Ферари +72.7
12 Нико Хюлкенберг Форс Индия – Мерцедес +76.5
13 Камуи Кобаяши Заубер – Ферари +90.3
14 Жан-Ерик Верн Торо Росо – Ферари +93.7
15 Даниел Рикардо Торо Росо – Ферари +1
16 Виталий Петров Катерам – Рено +1 обиколка
17 Хейки Ковалайнен Катерам – Рено +1 обиколка
18 Дженсън Бътън Макларън – Мерцедес +2 обиколки
19 Тимо Глок Марусия – Косуърт +2 обиколки
20 Педро де ла Роса HRT – Косуърт +2 обиколки
21 Нараин Картикеян HRT – Косуърт +2 обиколки
22 Бруно Сена Уилямс – Рено +3 обиколки

Отпаднали
23 Пастор Малдонадо Уилямс – Рено
24 Шарл Пик Марусия - Косуърт