Първата третина на този шести мач в серията протече сравнително равностойно, като и двата тима имаха своите шансове да поведат в резултата, но в крайна сметка двете нули останаха да светят на светлинното табло.

Още в самото начало на втората част “пингвините” натиснаха газта и в 51-ата секунда Джонатан Стаал успя да преодолее стража на гостите Крис Осгууд за 1:0. До края на третината Питсбърг продължи да доминира, но така и не можа да удвои преднината си.

http://cache.daylife.com/imageserve/01Tq2paeM59N3/610x.jpgВ последната третина “червените криле” опитаха всичко по силите си, за да стигнат до изравнително попадение. Вместо това обаче “пингвините” успяха да поведат с 2:0 след гол на Тайлър Кенеди в 5-ата минута и 35-ата секунда. В този момент като че ли мачът приключи, но не така мислеха хокеистите на Детройт. Те успяха да върнат едно попадение чрез Крис Дрейпър в 8-ата минута и 1-ата секунда и до края разполага с цели 12 минути.

http://cache.daylife.com/imageserve/03ST7iQ9184Cp/610x.jpgВъпреки че на два пъти бяха с човек повече на площадката заради наказания за хокеисти на домакините, “червените криле” не можаха да се доберат до така важното изравнително попадение, което да докара мача до продължения. Така Питсбърг изравни серията на 3:3 победи и всички ще се реши в мач номер 7, който ще бъде Детройт в четвъртък срещу петък през нощта. /БЛИЦ