Шефът на Ферари Стефано Доменикали очевидно не е доволен от Фелипе Маса, след като заяви, че опитният пилот сериозно трябва да подобри представянето си. Босът се опитва по някакъв начин да вдъхне надежда на бразилеца, а и да му обясни, че търпението е на привършване.

"Смятам, че Фелипе знае много добре, какво трябва да направи", обясни Доменикали пред "Аутоспорт".

"Трябва да даде най-доброто от себе си и да покаже, че има място в отбора, защото ние се нуждаем от неговите способности зад волана. Нуждаем се от точки, за да атакуваме първото място и при конструкторите, а освен това и да се опитваме да отнемаме от точките на другите пилоти и отбори", коментира босът на Ферари.

След тежката си травма от Унгария през 2009 година Фелипе Маса не е показал почти нищо впечатляващо в състезанията от Гран При във Формула 1. Може би само в една надпревара, тази на Хокенхайм през 2010-а, когато дълго време бе начело, но в крайна сметка беше посъветван от бокса да отстъпи мястото си на Фернандо Алонсо, бразилецът успя да контролира своя именит съотборник. И след всичките критики в последните няколко години обаче Ферари продължават да държат Маса в отбора, въпреки че след споменатото състезание в Германия през 2010 г. той се е качил само два пъти на подиума, докато испанецът е направил това 22 пъти. Последната победа на бразилецът пък е от домашното му Гран При през 2008 г., когато той за няколко секунди бе шампион, преди Люис Хамилтън да изпревари Тимо Глок в последния завой, пише още clubs1. Всяка година Маса трябваше да трепери за мястото си. Така бе и през този сезон, но в Маранело решиха отново да заложат на него.

"Маса е наясно, че ни предстоят много важни състезания. Той трябва да даде в тях всичко от себе си като пилот и като член на Ферари", казва в заключение Доменикали.

Това е ясен сигнал, че Маса е слабото място в отбора, защото с колата, с която Фернандо Алонсо води в класирането при пилотите, бразилецът е едва на 14-ата позиция.