Генералният директор на тима от Формула 1 Ферари Стефано Доменикали подкрепи бразилския пилот Фелипе Маса, за който усилено се говори, че в най-скоро време ще бъде освободен. Маса завърши на 15-о място в Гран при на Малайзия през уикенда, докато съотборникът му и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо спечели състезанието. На второ място пък завърши пилотът на Заубер Серхио Перес, който е от академията на Ферари за млади пилоти. Това породи допълнителни спекулации, че мексиканецът е бъдещият заместник на Маса в Скудерията.

Според Доменикали, чието име също се спряга за евентуално уволнение заради по-бавните болиди на Ферари от тези на останалите тимове този сезон, трябва да се работи върху психиката на Фелипе Маса, който трябва да върне увереността в своите възможности.

"Не трябва да изоставяме Фелипе в този труден момент, а да сме близо до него. Мисля, че той се справи по-добре в квалификацията преди Гран при на Малайзия, отколкото в тази за Гран при на Австралия. Трябва да разберем какво се случи в състезанието, че да се стигне до това изоставане. Най-важното е да го убедим, че е голям пилот и да го защитим от всякакви недоброжелатели. Ще работим усилено с него и ще подобрим формата му. Искаме да кара на лимита на възможностите си", коментира Доменикали.