Пилотът на Макларън Дженсън Бътън се отърва без рани след въоръжена атака срещу колата, която го откарваше от пистата "Интерлагос" в Сао Пауло. Бащата на пилота Джон, мениджърът му Ричард Годард и треньорът Майк Кулиър също са били в автомобила, по време на инцидента. Полицаят, който е карал колата на Бътън, обаче е успял да избегне опасността и да върне британеца в хотела му.

"Връщахме се от пистата и карахме бавно по оживен път. Следващото нещо, което видях бе човек с пистолет. Нашият шофьор извъртя колата и се опитахме да избягаме. Това се случи, когато видяхме шестима мъже, носещи картечници. Шофьорът ми бе легенда. Бе много страшно", сподели Бътън, който спечели световната титла миналия сезон, но шансовете му да я дублира са минимални.

От Макларън заявиха: "В събота вечерта по пътя от пистата 'Интерлагос' към хотела си, Дженсън Бътън бе нападнат от въоръжени мъже, които се опитаха да влязат в колата му. Никой в колата не е бил ранен. Полицейският шофьор на автомобила на Дженсън е действал бързо и е успял да си пробие път през трафика, за да изведе хората в колата до хотела им. Властите в Сао Пауло реагираха бързо и ще осигурят допълнителна сигурност на Дженсън и други членове на нашия екип за състезанието в неделя"./БЛИЦ