Михаел Шумахер не скри амбициите си за спечелването на осма титла във Формула 1. Това стана при представянето на болида на Мерцедес GPза сезон 2010.

Шуми и неговият съотборник Нико Розберг присъстваха на презентацията на сребристо оцветената кола, която има и зелени оттенъци. Официалното представяне се състоя в музея на “Мерцедес” в Щутгарт.

“Нямам търпение да започнат състезанията. Нашият отбор е световен шампион и горя от нетърпение за започнат тестовете във Валенсия. Сигурен съм, че Мерцедес е в добра позиция да се бори за титлата и аз определено имам същите амбиции”, заяви завръщащият се след тригодишна пауза германец.

Първите тестове на новия болид на Мерцедес GP ще се проведат на 1 февруари във Валенсия. Сезонът във Формула 1 започва на 14 март с Гран При на Бахрейн.

Шумахер има 249 състезания в Формула 1 в периода 1991-2006 като пилот на Джордан, Бенетон и Ферари. Той триумфира с титлите през 1994 и 1995 г., както и с пет поредни от 2000 до 2004 г. 41-годишният германец е спечелил рекордните 91 старта./БЛИЦ