Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер започна подготовка на италианската писта "Муджело". Както е известно, Шуми се нави да замени Фелипе Маса във Ферари и ще стартира на 23 август в Гран При на Европа във Валенсия, заменяйки контузения бразилски пилот. Маса катастрофира тежко в квалификацията на пистата "Хунгароринг", а сега се възстановява в болница в Будапеща.

Шумахер усърдно преминава физически занимания, съпроводени със симулатор. Днес той завъртя няколко обиколки на пистата с болид на Ферари от 2007 година. Германецът няма право да кара новата кола F60 от този сезон и затова върти обиколки с по-стария модел - F2007. Целта на изпитанието е да се провери дали травмата на врата, причинена от падане от мотор през февруари, ще се отрази на формата на Михаел.

"Във Ферари ми дадоха по-стара кола. Макар тези болиди да нямат общо с тазгодишния, ще е добре да покарам колкото се може повече. Днес бях в Маранело, за да ми покажат волана. Поговорих си и с инженерите как ще процедираме след това. Следващите седмици се отдавам изцяло на подготовката", коментира Шумахер. /БЛИЦ