Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер призна, че е жаден за точки и успехи, въпреки неяснотата около бъдещето му. През миналата седмица стана ясно, че договорът му с Мерцедес няма да бъде подновен и не е ясно, дали ветеранът ще сложи край на кариерата си.

"Мотивацията ми е на най-високо ниво, независимо от предстоящата рокада в отбора. Искам да завърша по най-добрия възможен начин годината въпреки несигурността около бъдещето ми. Тези неясноти не се отразяват на желанието ми да спечеля възможно най-много точки”, коментира Шумахер.

Той говори конкретно за предстоящия старт в Япония на пистата “Сузука”.

"Това е една от любимите ми писти в календара. Предизвикателството за пилотите там е може би едно от най-големите. За съжаление шансовете ми не са големи заради наказанието, което ще ме върне дълбоко назад на стартовата решетка. Въпреки всичко винаги приемам тези неща като препятствие, което трябва да бъде преодоляно по най-добрия начин", завърши германецът.

Както е известно той ще стартира с 10 места назад в решетката, заради катастрофата, която предизвика с Жан-Ерик Верн в Сингапур.