Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е убеден, че ще се представи успешно в старта за Гран при на Италия. Той даде най-добро време в първата свободна тренировка, но във втората завърши десети заради проблем с DRS системата.

„Свършихме добра работа в двете тренировки и нещата изглеждат обещаващи. Пакетът, който сме разработили за “Монца” е в хармония с трасето. Убеден съм, че можем да мислим за добра позиция”, каза Шумахер, който през този сезон има само едно класиране на подиума – трето място във Валенсия.

Интересното е, че легендарният пилот не се притесни от проблемите с DRS системата, които го провалиха във втората фаза на тренировките.

“DRS помага за скоростта, прави те по-бърз в обиколките за време, но ние сме се фокусирали изцяло върху представянето в дългите серии. Тази система не може да помогне в този аспект. Не мисля, че DRS ще изиграе решаваща роля на Монца. Основното на тази писта са дългите обиколки, а в това отношение се представихме добре. Усетих колата, тя върви добри и се чувствах уверен зад волана”, завърши Шумахер.