Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер за пореден път заяви, че няма намерение да се отказва и ще изпълни 3-годишния си контракт с тима на Мерцедес.

Шуми кара вече във втори пореден сезон за немския тим, а различни медии не спират да бълват спекулации, че той може да си тръгне от отбора преди изтичането на контракта му, ако не се чувства щастлив.

"Винаги съм имал възможността да спра по всяко време, когато пожелая. Но винаги съм казвал, че пред мен стои тригодишна програма и това наистина е така", сподели Шумахер.

"Преди всичко се чувствам добре. Подобрение винаги има. През всичките ми първи 16 години във Формула 1, винаги съм чувствал, че непрекъснато се развивам. Може би в по-малка степен, отколкото отначало. Действително ми отне малко време, за да си върна старите навици на работа, като предполагам, че сега вече ми е по-лесно. Но и все още се уча как да работя с отбора и как да направя така, че болидът да работи за мен", допълни легендарният пилот.

"Тук говорим за постоянно развитие, като определено все още не съм на 100% готов. Въпреки, че някои биха казали, че няма и как да бъдеш", завърши германецът. /БЛИЦ