Михаел Шумахер изпрати писмо да всички автомобилни клубове, членуващи във ФИА, за да обясни своите причини да подкрепи Жан Тод в кандидатурата му за нов президент на международната автомобилна федерация. Заедно с Тод, немецът спечели пет от седемте си световни титли, докато двамата си партнираха в тима на Ферари. Точно, както и Макс Мозли, Шумахер открито заявява пристрастията си към французина oще от началото на предизборната кампания.

"Пиша ви това писмо като страстен поривърженик на моторните спортове. Надявам се, че нямате нищо против да се обърна към всички вас и да споделя някои мисли. Аз съм дълбоко убеден в това, че Жан Тод е правилният човек, който да бъде следващият президент на ФИА. Работих с него почти 15 години и вярвам, че имам право да кажа това с абсолютна увереност. Неговите характеристики, между които са лидерсвото, лоялността, отдадеността и познанията, не могат да бъдат подлагани на съмнение, но според мен неговото най-изтъкнато качество е поощряването на сътрудничеството", казва легендарният пилот в писмото си.

Много хора смятат, че Тод би продължил абсолютно целенасочено политиката на Макс Мозли, но според Шумахер те просто не познават достатъчно добре бившия му шеф. Германецът също така смята, че Тод ще допринесе за повече откритост от страна на ФИА, от която всички в момента се нуждаят.