Седемкратния световен шампион Михаел Шумахер изрази безрезервната си подкрепа към Мерцедес, въпреки ужасяващият старт на сезона във Формула 1.

До този момент Михаел финишира само в два от общо 7 старта. В четири от останалите пет състезания отпаданията му бяха породени от технически проблеми. Шумахер обаче демонстрира безрезервната си вяра в механиците на Мерцедес.

“Неприятно е когато не завършиш едно състезание по технически причини, но това е част от нашия спорт. Все пак болидите са прототипи и има стотици части, които се произвеждат само за тях. Понякога се случва да има дефектни компоненти. Аз много добре разбирам, че нещата от време на време могат да се объркат. За това няма да седна и да обвинявам когото и да било”, коментира Шумахер.

В последния старт в Канада той не завърши, след като подвижното крило от DRS системата му блокира.

“След отпадането се събрахме с механиците и обсъдихме как да планираме времето до следващото състезание. Как да сме най-ефективни и какво да направим за да сведем риска от нова техническа неизправност до минимум. Просто гледаме напред”, обясни Шумахер.

“Независимо от разочарованията аз не съм загубил оптимизма си. Все още вярвам, че с Мерцедес ще постигнем нещо специално”, завърши легендарния пилот.