Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер изрази задоволство от представянето си в Гран При на Великобритания. Пилето стартира от трета позиция, а завърши надпреварата на седмо място. Въпреки това той е доволен от постигнатите резултати.

“Седмото място беше абсолютния максимум, с който можем да се поздравим днес. Трябва да се гордеем с него. Към края на състезанието почувствах, че колата става все по-бърза и успях да натисна малко повече. Изпреварих Хамилтън, но това беше всичко, на което можехме да се надяваме”, категоричен бе Шумахер.

Според него всички в екипа са знаели, какво да очакват от състезанието.

“Знаехме от самото начало, че характеристиките на тази писта, не ни подхождат. Можехме да се надяваме на нещо повече, само ако беше заваляло. Но и при този резултат сме доволни, защото спечелихме немалко точки за класирането”, добави Шумахер.

Съотборникът му Нико Розберг, който остана извън зоната на точките, пък се оплака от тотална липса на късмет.

“Целият уикенд се разви лошо за мен. Очаквах да постигна нещо повече и съм разочарован. Тръгнах лошо, нямах необходимата скорост и това ми попречи да запиша по добри резултати. Сега ни предстои много работа, защото наближава старта на "Хокенхайм". А това е домашното ни състезание”, категоричен бе Розберг.