Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер призна, че всеки път когато кара на пистата “Силвърстоун” изпитва нещо специално. За това и той отказа да прогнозира как ще се представи в Гран при на Великобритания на 8 юли.

"Да се състезаваме на "Силвърстоун" е много специален момент за нас. Британските фенове винаги са ме изумявали със знания и ентусиазъм. Моите спомени с това трасе са свързани със смесени чувства. Те варират от невероятни, до обикновени, но са се случвали и наистина странни неща. Това е писта, на която всичко е възможно”, сподели Шумахер, който до момента има три победи на пистата в Англия.

“Не знам какво да очаквам от предстоящия старт на “Силвърстоун”. До сега през сезона имаше много състезания, в които трябваше да се представим добре, но в последствие нещо се объркваше. За това не мога да давам прогнози. Трябва да изчакаме десет дни и да видим, на кое място ще съм. Естествено, надявам се и искам след края на състезанието да имаме повод за радост в екипа”, допълни Шумахер, който през миналата седмица завърши на трето място във Валенсия и извоюва първия си подиум след завръщането във Формула 1.