Легендарният Михаел Шумахер заяви, че очаква с нетърпение Гран при на Австралия на 28 март, а не първото състезание – в Бахрейн на 14-и.

“Много обичам Австралия. Там имам много приятели и един от тях е Майкъл Дуън и семейството му. Ще бъда щастлив да го видя отново, а и много ми харесва това място”, каза Шумахер.

Австралиецът Майкъл Дуън е считан за един от най-добрите мотоциклетисти в близкото минало. Ставал е пет пъти поред шампион в кралския клас (до 500 кубика). Шумахер разкрива, че именно Дуън го е запалил по моторните спортове.

Завръщането на Михаел във Формула 1 несъмнено ще се отрази положително на продажбата на билети за този сезон. Първите индикации за това идват от Австралия където истерията по Шуми започва да набира скорост. Макар "Мелбърн" вече да не е първото състезание в календара, шефът на събитието Дрю Уорд заяви, че до сега продажбите на билети надвишават с 20% стойностите от миналата година. Ако тенденцията се запази, 2010 година може да се окаже решителна за спасяването на много от състезанията, чийто организатори изпитват трудности./БЛИЦ