Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер заяви, че посредственото темпо, което показва до момента през сезона се дължи на неговия болид. Шуми е едва девети в класирането с 38 точки. Германецът все още не се е качвал на подиума за разлика от своя съотборник Нико Розберг, който е на 56 точки пред него.

Шумахер смята, че именно болидът на Мерцедес GP е отговорен за слабите представяния, тъй като той е бил проектиран за друг стил на пилотиране - този на Дженсън Бътън.

"Като погледна класирането, няма как да съм доволен. Въпреки това има причини заради които се представяме така слабо. Една от тях е колата, която управлявам в момента. Тя е останка от шампионската година на Браун GP. Поради това, пилотът трябва да прави много компромиси в карането си, за да постигне какъвто и да било резултат. Болидът не работи добре с гумите, нито пък с нас пилотите. Трябва да сме сигурни, че новата кола ще отговаря на нашите изисквания. На прав път сме за следващия сезон и догодина вече ще можем да погледнем към титлата", надява се Шуми.