Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер даде най-доброто време в днешния предпоследен ден от тестовете в Барселона.

Пилотът на Мерцедес имаше шанса да пилотира подобрена версия на W02, която се оказа изключително бърза. Неговият съотборник Нико Розберг също получи шанс да покара обновения болид и записа третото най-добро време за деня. Двамата се наслаждаваха на скоростта на своята кола в няколко квалификационни обиколки, при които дойдоха и силните времена. Между тях се нареди Фернандо Алонсо с Ферари, който също даде най-доброто си постижение по време на квалификационна симулация.

Ник Хайдфелд с Рено зае четвъртото място. Той бе един от малкото пилоти днес, които правеха по повече от няколко обиколки в стинт. Рубенс Барикело завърши пети, но впечатление направи неговото състезателно темпо. Времената на бразилеца бяха повече от добри, а проблемът с износването на гумите сякаш бе чужд за Уилямс. Зад него се наредиха пилотите на Заубер и Торо Росо Камуи Кобаяши и Хайме Алгуерсуари. Те заеха съответно шеста и седма позиция.

Осми остана Себастиан Фетел с Ред Бул, който в последния ден от тестовете на екипа си реши да кара сигурно. В крайна сметка той причини прекъсване на сесията, след като болидът му спря на изхода от бокса. Лотус също излязоха с обновен болид в днешния тест.

Повечето екипи приключиха заниманията си днес, но Макларън, Уилямс, Ферари, Испания Рейсинг и Мерцедес ще продължат заниманията си и утре на пистата "Каталуня". /БЛИЦ