Плановете на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер за завръщане в най-популярния моторен спорт явно не са приключили, след като той продължава да тренира и да се подготвя въпреки отказа си да замести Фелипе Маса в болида на Ферари още за Гран при на Европа на пистата във Валенсия. Според немският таблоид "Билд" тайните тренировки на "пилето" говорят само за едно ,а именно, че той ще направи всичко възможно да се завърне на пистата.

"Спекулациите са разрешени. Той отново изпитва голямо удоволствие от нещата точно сега, когато отново започна тренировки. Михаел мисли, че точно сега е навлязъл в ритъм и може да продължи да подържа това ниво", сподели мениджърът на Шуми Вили Бебер по повод спекулациите, че клиентът му все пак може да се качи в болида на Скудерията поне за едно състезание до края на сезона.

http://cache.daylife.com/imageserve/02YqbmbaxC3LV/610x.jpgВ момента е ясно само, че легендата на Формула 1 продължава с усилените тренировки във фитнеса, сякаш ще стартира в състезанието за Гран при на Европа в неделя на пистата във Валенсия. Шуми продължава с рехабилитационните процедури, за да подсили първия си вратен прешлен, наречен от докторите "Атлас". Тест пилотът на Ферару Лука Бадоер, който всъщност ще кара във Валенсия, призна за Шуми: "Негова мечта бе да се завърне".

На вилата си край Женевското езеро Михаел Шумахер разполага с висока 8 метра стена за катерене. На нея той тренира с цел да подсили подбедрените си мускули, които са много важни за движенията, които един пилот извършва, за да контролира волана на болида. Освен това Шуми има и специална машина с до 25 кг тежести, която му помага за възстановяването на травмата на врата, която получи след падане от мотор през февруари.

Днес Шумахер е в лагера на Ферари във Валенсия за първите свободни тренировки преди неделното състезание. Той ще наблюдава отблизо Лука Бадоер и ще му дава съвети. /БЛИЦ