Пилотът на Мерцедес GP Михаел Шумахер се надява да приключи добре сезон 2010, като финишира на предна позиция в последния старт - в Абу Даби в неделя. Кампанията не бе никак лека за седемкратния световен шампион в първата година от завръщането му във Формула 1. Очакванията към Шуми бяха огромни, но в крайна сметка бе осъзнато, че дори той не е в състояние да промени някои неща.

"Изкарахме доста окуражаващ уикенд в Сао Пауло, въпреки че на пръв поглед не пролича особено много. Но темпото ни и в квалификацията, и в надпреварата, бе удовлетворяващо. Последният състезателен уикенд в Абу Даби ще е вълнуващ за мен, тъй като за първи път ще карам на впечатляващата писта там", заяви Шумахер.

"Ясно е, че основният фокус ще е върху битката за титлата, така че ще имаме възможност да работим спокойно и концентрирано върху собственото си представяне. Сигурен съм, че всички в екипа са мотивирани за един чудесен финал", каза още Михаел Шумахер, който е на 9-ото място в класирането при пилотите със 72 точки. Съотборникът му Нико Розберг е на 7-ата позиция със 130. /БЛИЦ