Михаел Шумахер сподели, че е останал впечатлен от новия болид на Мерцедес W03. Германецът имаше възможност да пробва на два пъти новата кола по време на сесия за заснемане на промоционални клипове на "Силвърстоун" и след това на частен тест в Барселона. Общата равносметка са 354 безпроблемни километра с W03, още преди официалното му представяне днес. След като болидът бе представен тази сутрин, Михаел разкри, че е останал впечатлен от колата:
 
"Досега много пъти ми се е случвало да изкарвам чисто нови болиди за първи път на писта, но след толкова много години мога да кажа, че това усещане все още е много специално. Миналата седмица, когато изкарахме W03 за първи път, поведението му бе отлично от самото начало. Успяхме да съберем и много данни, които приведохме в реални настройки."
 
"От днес започваме усилена работа. Трябва да наваксаме първия тест и да превърнем болида в конкурентен на представителите от топ 3. Мога единствено да благодаря на момчетата и момичетата в Бракли и Бриксуърт, които бяха фантастични в работата си. Знам каква награда най-много искат да получат и ще направя всичко по силите си да я завоювам. Нямам търпение състезанията да започнат", заяви Шуми.