Нападателят на Ню Йорк Рейнджърс е Маркус Неслунд е обявил пред клуба, че слага край на кариерата си в НХЛ, твърди “Ню Йорк Поуст”.

35-годишният швед подписа двегодишен договор срещу 8 милиона долара с клуба през миналото лято, след като 11 сезона игра за Ванкувър. Бившият капитан на Кенъкс има още една година от договора си.
 
Цитирайки неназовани източници, изданието твърди, че Неслунд, който записа добро представяне през този сезон, е уведомил за решението си генералния мениджър на Рейнджърк Глен Сейдър.
 
Никой от ръководството на тима от Ню Йорк, който загуби в седем мача от Вашингтон Кепитълс в първия кръг от плейофите, след като водеше с 3:1, не е бил открит за коментар по темата.
 
През този сезон Неслунд записа 24 гола и 22 асистенции с екипа на Рейнджърс. За 15 години кариера в НХЛ той е записал 395 гола 869 точки в 1117 мача.
 
Шведът се появи в хокейната лига на САЩ и Канада през 1991 г., когато бе избран под № 16 в драфта от Питсбърг Пингуинс. На три пъти в кариерата си в НХЛ той е вкарвал 40 и повече гола за един сезон.
 
С националния отбор на Швеция има два бронзови (1999 и 2002) и един сребърен медал (1993) от световни първенства по хокей на лед./БЛИЦ