Синът на президента на ФИА Макс Мозли почина от свръхдоза. Медиите на Острова съобщават, че 39-годишният Александър Мозли е бил открит мъртъв в дома си в баровския лондонски квартал Нотинг Хил. На безжизненото тяло в една от стаите на жилището се натъкнал роднина на наследника на автомобилния бос.

Той веднага позвънил в полицията, а на място пристигнал и медицински екип, който обаче не успял да възстанови жизнените функции на Александър. Сигналът бил подаден в Скотланд Ярд в 16,20 часа във вторник. Синът на Мозли е уважаван икономист.

Това е поредният удар за президента на Международната федерация по автомобилизъм, след като през април миналата година той бе замесен в грандиозен сексскандал. Тогава на бял свят излезе участието му в садомазохистична оргия в нацистки стил. Шокиращата новина бе раздухана от британския булеварден вестник "Нюз ъф дъ Уърлд", който онагледи с видео разказа си за "забавлението" на Мозли с пет проститутки.

Шокиращите кадри поставиха 67-годишния бос в изключително деликатно положение, но той все пак успя да запази ръководния си пост, най-вече благодарение на своя близък приятел Бърни Екълстън. По-късно Макс Мозли дори успя да осъди изданието, което бе принудено да му изплати 60 000 паунда за нанесени морални щети./БЛИЦ