Нов технически скандал е на път да разтърси Формула 1 само година след споровете около двойните дифузьори на Браун GP, Тойота и Уилямс. Този път Ферари и Ред Бул са видели нередности около задното крило на Макларън, което се отличава коренно от това на другите отбори и са поискали ФИА да направи проучване на случая.

Заедно с “черните кончета”, “червените бикове” и Мерцедес GP Макларън бе сред най-бързите по време на предсезонните тестове. Четирите отбора са сочени като фаворити за спечелване на победата в първото за сезона състезание в Бахрейн в средата на месеца.

Ако ФИА открие нередности в задното крило на болида MP4-25 това ще означава, че Макларън ще трябва да се яви на пистата “Сахир” с преработен болид, който няма да бъде изпробван, тъй като времето за официалните тестове приключи.

Според информациите, конфигурацията на болида над шлемовете на пилотите е направена така, че да отвежда въздушния поток далеч от задното крило. По този начин се намалява възможността за поднасяне и се увеличава силата на притискане, както и се повишава скоростта в правите участъци с 10 км/ч./БЛИЦ

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО стартовете от ФОРМУЛА 1 с туристическа агенция "ГАЛЕРА" !