Вратарят на Славия Георги Петков демонстрира оптимизъм при заминаването на отбора за гостуването на Заглембе (Любин) в мача реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Стражът обърна внимание и на случващото се в ЦСКА, с които има закачка още от времето, когато пазеше вратата на Левски.

"Тези Етрополе ли са, ЦСКА ли са, не искам да ги коментирам. Играл съм 10 години в друг отбор и не е редно да давам мнение. Да си решават те какво ще се случва и в коя група ще играят. Не знам дали зарядът ще е същият, ако се изправя в "А" група срещу новия ЦСКА", призна Петков.

"Тръгваме за да надградим и да довършим започнатото. Постигнахме добър турнирен резултат - 1:0. Трябва да играем със самочувствие, защото няма какво да губим, а само може да спечелим", коментира ветеранът в белия отбор.

"Имаме много млади футболисти и това е бонус за тях. Казах им да са спокойни и да не се притесняват. Не трябва на всяка цена да се бие и да се влезе в групите. Тук спокойствието е по-голямо от други отбори и трябва да използват това, за да покажат своите качества. Със сигурност има напрежение, но в първия мач видяха, че дяволът не е толкова черен", добави вратарят на Славия.

"В първата среща имахме проблеми през първото полувреме, но през втората част всичко си дойде на мястото и взехме добра преднина. Още преди да се класираме за евротурнирите казах, че оставам още една година. Амбициите на отбора са да влязат колкото се може повече млади футболисти и да постигнем възможно по-високо класиране в първенството", коментира още Петков.

Славия спечели с 1:0 първата среща срещу Заглембе в София, а вторият двубой е в четвъртък от 19 ч.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа