Ветеранът Георги Петков, който след почти 10 години отново пази за националния отбор, привлече вниманието и на англичани. Британският медиен гигант "Би Би Си" също отбеляза рекорда на стража.

Както е известно, 42-годишният капитан на Славия застана на вратата на България за последните два мача от груповата фаза на Лигата на нациите - 1:1 с Кипър и 1:1 със Словения, с което се превърна в най-възрастният вратар на ниво национални отбори в историята на европейския футбол.

Петков записа своя 18-ти мач за "трикольорите" при равенството със Словения в понеделник. Той изигра срещата на стадион "Васил Левски" на 42 години и 256 дни. Само три денонощия по-рано (при 1:1 в Кипър), стражът на Славия също постави рекорд, носейки екипа на България на 42 години и 253 дни.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

До миналата седмица номер 1 по този показател беше северноирландецът Елиша Скот, който записва своя рекорд през 30-те години на миналия век, когато е на 42 години и 200 дни.

Ветеранът и вчера тренира в добро настроение със съотборниците си в Славия, но днес няма да играе срещу Витоша (Бистрица). БЛИЦ СПОРТ научи, че на Петков е дадена заслужена почивка.

В Славия пък вече с право го наричат Гошо Вековен. Това беше и заглавието на официалната страница на "белите" във "Фейсбук" при отбелязването на рекордното постижение на героя от финала с Левски през май, когато беше с основна заслуга за спечелването на Купата на България.  

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019