Капитанът на Славия Янис Карабельов може да напусне след края на сезона. Халфът прави много силен сезон и взе лентата от Емил Мартинов, който пое към арменския Сабаил след триумфа за Купата на България през май 2018 г.

23-годишният футболист може да смени "белите" с руски клуб, твърди "Меридиан мач". В последните сезони Славия продава много сериозно в страни от бившия СССР. Благой Георгиев премина в Терек, Райе Мболи - в Криля Советов, Николай Димитров-Хичо пое към Урал, Ивайло Димитров-Косъма замина за Арарат-Ереван, Стефан Велков бе на проби в ЦСКА (Москва), а Венци Стефанов дори успя да уреди Атанас Курдов в Астана.

Карабельов има 32 мача през този сезон, в които реализира 3 гола, като два от тях бяха срещу ЦСКА. До момента в кариерата си халфът, който е бил викан и в националния тим, но все още не е дебютирал, е играл само за Славия. Изключение правят 4 месеца в Царско село под наем през есента на 2017 г. Предполага се, че преди да се стигне до трансфер на Карабельов ще се изчака евентуално участие на Славия в Европа и чак след това той ще бъде продаден. Ако пък "белите" не успеят да се класират за турнирите, то Карабельов веднага ще бъде трансфериран.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019