Халфът на Славия Иван Минчев коментира пробния си период в ЦСКА, след като получи наградата си за футболист на кръга. Той я спечели благодарение на победния гол, отбелязан именно срещу "червените". 

"Когато отидох в ЦСКА, беше много странна ситуацията - имаше десет човека от Литекс, десет човека от ЦСКА и три нови попълнения. Бяхме аз, Лазар Марин и Дюлгеров, бяхме между чука и наковалнята. Христо Янев си използваше момчетата, с които беше спечелил Купата на България. Другите натискаха за момчетата, които са били в Ловеч. За шест мача получих 20 минути срещу Нефтохимик. Имах доста разговори с ръководството за моята роля в отбора. Нямах отговор и предпочетох да отида под наем в Славия," каза халфът на "белите".

Минчев определи настоящия си треньор в Славия Златомир Загорчич като най-добрия мотиватор сред наставниците в родния футбол.

"Петият кръг мина перфектно за нас, всички тренирахме цяла седмица с настроение. Преди мача с ЦСКА Радо Станев ми каза, че е дошъл моментът да вкарам гол и ако вкарам, да отида при него. Изпълних го. След първия кръг Загорчич ни стегна, той е главната причина да играем по този начин. Той е най-добрият мотиватор от треньорите в първенството. В първия мач не ни се получиха нещата, макар че всички казват, че като биеш в контролите, губиш първия мач. Създаваме положения, но имаме трудност с реализирането им."

"Ако ме повикат в националния отбор, ще съм радостен, но не мисля, че в момента имам място. Стремя се да помагам на младите момчета да се развиват, да стигнат до националния отбор, да излязат в чужбина и да си оправят живота. Надявам се да победим и ЦСКА 1948", завърши играчът на Славия.