Юношата на Левски и настоящ футболист на Славия Николай Димитров получи наградата си за Играч на 18-ия кръг на Първа лига.

29-годишният футболист се завърна в България през септември, след като няколко години носеше екипите на различни чуждестранни отбори. Хичо, както е известен играчът, сподели впечатленията си за нивото в родния елит, като отличи Лудогорец. Той дори призна, че в момента би избрал да играе за разградчани вместо за Левски, тъй като това би било по-добро за кариерата му.

"Има доста голяма промяна в първенството. Най-вече в средствата, които се наливат в отборите – те не са такива, каквито бяха преди. Левски и ЦСКА не са същите отбори, а в крайна сметка те даваха облика на това първенство. В момента отборът, който диктува модата е този на Лудогорец. Останалите се борят за по-долните места в класирането. Положително в тази ситуация е това, че по този начин се дава шанс на младите играчи. Затова сега нивото не е толкова високо или пък да има прекалено високи очаквания и това е шанс за тях да израстват. В предишни години за младите футболисти бе далеч по-трудно, тъй като в отборите имаше много по-голяма конкуренция”.

„При пристигането си в Славия говорих с Венцислав Стефанов, с който постигнахме разбиране, че ще мога да си тръгна при оферта от чужбина. Връщането ми в България може да се приеме като крачка назад, но аз лично не мисля така. Тук се наслаждавам на играта, попаднах на място, което има страхотна атмосфера за работа. Ако се погледне генерално не го считам за стъпка назад. Нямах желание да се връщам в Гърция или Турция. По-скоро моята цел бе да премина в отбор от Западна Европа".

На въпрос дали съжалява, че в момента не играе в родния си клуб Левски, Димитров отговори. „Има горчивината от гледна точка на това, че съм отраснал там, обичам този клуб и бих бил най-щастлив да играя там. Въпреки че при последния път, в който влязох в контакт с клуба, не стана така, че да се завърна, все пак нещата за мен се наредиха добре.

Той разкри също, че ако сега получи оферти от Лудогорец и Левски, неговият избор ще бъде Разград. „Ако ме бяхте попитали този въпрос преди три години – със сигурност моят отговор щеше да е Левски. В момента обаче ще кажа Лудогорец и не заради финансовата част, а заради това, че ще е по-добро решение за моята кариера”.

По всяка вероятност Димитров съвсем скоро ще стане част от руския Урал.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига