Нападателят на Славия Ивайло Димитров беше награден за Играч №1 на 33-ия  кръг в Първа лига на специална церемония  в Пресклуб “България”. Косъма  получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 треньори и специалисти  в професионалния футбол. Той вкара два гола при победата на Славия с 3:0 над Локомотив (Горна Оряховица) в първия сблъсък между двата тима от баражите във втората осмица в първенството. Втори в анкетата е  Вандерсон (Лудогорец) с 6 гласа, Костадин Хазуров (Нефтохимик) е с 4 гласа, Марселиньо (Лудогорец) има 2 гласа, а Мирослав Будинов (Дунав) - 1 глас.

Ивайло Димитров благодари на всички, които са гласували за него,  както и на своите съотборници. Той заяви, че моментното състояние на „белите” не отговаря на традициите на най-стария столичен клуб.

„Не е нормално Славия да играе баражи за оставане в групата. Причините да сме в това положение са много, но аз го отдавам най-вече на това, че сме млад отбор. А при младите футболисти е нормално да има непостоянство – да редуваме добри със слаби игри", коментира нападателят.

"В момента сме се концентрирали изцяло върху двубоите с Нефтохимик, защото от тях зависи целият ни сезон. Главната ни цел е да победим и да останем в Първа лига. Вече играхме два пъти срещу този съперник, като за съжаление и в двата мача ни победиха. Не мисля обаче, че има с какво да ни изненадат. Според мен за нас е предимство, че първият мач ще е в Бургас, защото през този сезон играем по-успешно като гост”, добави Ивайло Димитров.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига