Славия привлече нов чуждестранен футболист. „Белите“ ще задържат френския полузащитник Донел Ален Муканза. Това обяви президентът на столичани Венцеслав Стефанов пред "Тема Спорт". Той дойде на лагера в Турция на 4 февруари, като игра в последните две контроли - срещу Иртиш (1:4) и Астана (0:3).

Именно двубоят с тима на Станимир Стоилов бе последен шанс за Муканза да се докаже и явно е успял да впечатли старши треньора Александър Тарханов.

През есента французинът е носил екипа на елитния чешки Бърно. Записва обаче участие само в 8 двубоя. В Чехия е бил още в Млада Болеслав, където идва от френския Валанс. В юношеските си години преминава през школите на ФК Париж, португалския Беленензес и Нанси. Роден е в столицата Париж.

Преди Муканза Славия привлече и кенийския полузащитник Омар Абуда. Африканецът също пристигна по време на лагера в Алания. През есента Абуда е играл за втородивизионния гръцки Панегиалиос. Той може да бъде използван в средата на терена и зад нападателя. С „белите“ се обвърза и руският нападател Сердер Сердеров от Анжи Махачкала. Наставникът Александър Тарханов имаше идея да задържи и двамата руски централни защитници - Иван Кнезев и Никита Сергеев. Договор в крайна сметка ще получи само Сергеев. На "Овча купел" се завърна и Борислав Балджийски.

В същото време стана ясно, че Славия се е отказал от контрола с Тобол, която трябваше да се проведе вчера. Тя бе планирана вместо пропадналия спаринг с македонския Вардар Скопие. В крайна сметка „белите“ няма да играят с никой и днес се прибират в София.

"Утре (б.а. - днес) си тръгваме. Доволен съм от подготовката и това, което видях. Треньорският щаб е свършил добра работа", коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!
 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!