Италианският рефер Даниеле Довери получи наряд за срещата реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа между Славия и Хайдук. Мачът е в четвъртък, 2 август, от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Асистенти на главния съдия ще бъдат Матео Пасери и Алесандро Ло Сисеро.

Даниеле Довери е роден на 10 декември 1977 година. Той е международен съдия от началото на тази година. Затова и има само един двубой в евротурнирите. На 19 юни е ръководил мача от Лига Европа между Партизан и Рудар, спечелен от белградския тим с 3:0. В тази среща италианецът вдига 4 жълти картона - по два за всеки отбор. Преди това на международно ниво е свирил само на юноши.

Довери пуска по-свободна игра и рядко гони футболисти - през миналия сезон е вдигнал само 2 червени картона в Серия „А“ в 18 двубоя. Вади средно по 4,8 жълти картона на среща. Той е автор и на прецедент - на 21 април 2012-а прекъсва двубоя Наполи - Новара (2:0) за повече от 20 минути. Причината е, че получава контузия в дясното рамо и дълго приема лекарска помощ, тъй като не иска да предостави свирката на четвъртия съдия на мача.