Нападателят на Славия Сердер Сердеров говори пред вестник "Известия" за престоя си при "белите". До момента руснакът има 6 мача и 2 гола за столичани, след като подписа договор с клуба в началото на 2016 година, пише сайтът на най-стария столичен клуб.

"Всичко е наред в Славия, няма напрежение. Заедно с треньора Александър Тарханов сме обединени около работата. Бях играл съвсем малко през последната половин година, преди да премина в Славия. Имаше и вариант да остана в Русия, но Тарханов ме покани да работя с него. Направих правилния избор, защото знам как той работи с младите футболисти. В тази ситуация това е правилният избор.

Искам да покажа какво мога в Славия и след това да премина в по-силен отбор. Може и да остана, ако тимът се класира за европейските клубни турнири. Помощник-треньорът на отбора Мартин Кушев е играл дълго време в Русия. Знае добре езика и често си говорим с него", заяви 22-годишният Сердер Сердеров, който е бивш юношески национал на Русия.

Славия се намира на трето място в "А" група, което дава право на участие в Лига Европа. "Белите" имат 39 точки, колкото и четвъртият Берое.

Сердеров е имал подписан договор с холандския гранд ПСВ Айндховен през 2012 година, но е предпочел да премине в Анжи (Махачкала). В руския клуб е работил с големия холандски треньор Гуус Хидинк.

Руският нападател е имал и покана за пробен период в академията на Ювентус, след като е вкарал три гола в юношески турнир срещу италианския гранд.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!