Славия, чрез директора на пресслужбата си Борислав Константинов, отговори на нападките на гръцкия сайт gavros.gr, който остро атакува стража на "белите" Антонис Стергиакис. Повод за статията е тежкото поражение на младежкия национален отбор на южната ни съседка с 0:5 от Хърватия. 

Коментарът на Боре Константинов по темата:

"Репортерът Манолис Гавиотис, обявил се за анализатор, е познат в Гърция критик на футбола, известен и с това, че наскоро в сайта му gavros.gr тържествено отбелязаха неговия "репортерски юбилей" -  като репортер бил отразил 25 мача. Никак не са малко, браво! Преди точно месец този познавач, пак в същия сайт, погна самия Лионел Меси и го съсипа, че Байерн разби Барса с 8:2, защото "...Меси нищо не игра...". Сега подхвана Стергиакис и го обяви за най-виновен за 0:5 на гръцките младежи срещу Хърватия. Най-виновен, защото бил вратар на... предпоследния в българското първенство Славия, не искал да подпише с Олимпиакос и т.н. и т.н., ах, този никакъв вратар Антониос Стергиакис...

Маноле, Маноле, не четеш, а бързаш да пишеш. Само напомняме на такива като Манолис. Да знаят и те, че когато Стергиакис дойде в Славия на 16 години от трета солунска махала не можеше с две ръце да пипне гредата над него. Именно треньорите на Славия, а не на Олимпиакос, го научиха да лови топката, да скача и да я боксира, а не да се боксира с нападателите на противника, научиха го да отбива, да се пласира и да хваща дузпи. Поради това 3 години по-късно го извикаха в Гърция да облича националната фланелка - първо на юношите, година по-късно и на младежите. След като отмине пандемията може и на първия отбор на Гърция да облече екипа, ако анализаторът Манолис Гавиотас вече не му е толкова сърдит. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Впрочем, Стергиакис е единственият сред връстниците си в гръцкия футбол, носител на национална купа (Купа на България) със Славия, бронзов медалист в шампионата на България със Славия и е с 80 официални мача в елитния професионален футбол. Манолис трябваше да ги знае тези факти, преди да анатемоса 21-годишния вратар - гръцки гражданин, рожба на бялата футболна школа, но в България.

Манолис Гавиотас е единственият, засега, футболен анализатор, който разпространява мнение, че е възможно само един вратар, който и да е той, да е виновен за загуба с 0:5! Ами останалите 10 играчи на Гърция къде са били, Маноле, извън стадиона ли?

Поздравяваме Гавиотас за "откритието" му и още утре ще изпратим заключението му в Комисията по безхаберие на УЕФА.

Борислав Константинов
Пресслужба на Славия, иначе дълги години редови репортер, отразявал финалите на 7 световни първенства".