ПФК Славия скърби за тежката загуба на президента на баскетболния клуб на "белите" Васил Йотов, който си отиде от този свят на 51-годишна възраст. 

"Изказваме искрени съболезнования на роднините и близките на починалия дългогодишен председател на Националния клуб на слависта, който е един от създателите и стожерите на вестник "Славия".

Загубихме един безкористно верен съмишленик и последовател на "бялата" идея, закърмен с идеалите на нашия клуб. Васко е един от хората, които носeха великия славистки дух и правеха всичко от сърце. 

Завинаги оставаш един от нас!", написаха от футболния клуб в сайта си.

Поклонението ще бъде в четвъртък, 6 януари, от 15:30 в църквата „Св. София”.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ето какво написаха тъгуващите слависти за съмишленика си в страницата на "белите" във "Фейсбук":

"Новата година започна шокиращо, за всички които обичат белия клуб, а и баскетбола. На 4 януари 2022 г., на 51 година ни напусна президентът на БК Славия Васил Йотов. В последните месеци той водеше неравна битка с коварна болест. И по своему, все пак успя да победи. Не искаше да товари никой, освен най-близките си с тегобата си.

За да не е в тежест, а и за да го запомним такъв, какъвто бе. Винаги позитивен, винаги готов да помогне. Хора като него днес са изчезваща порода. Носещи в себе си романтика и идеализъм. Вярващи в доброто. Търсещи позитивното.

Макар смъртта да ни го отне толкова млад, той ще бъде в нашите сърца вечно. Не само с неизброимите спомени, но и с делото, което остави. В славистките анали пътят му е повече от достоен. Закърмен с идеалите на това велико дружество още от дете от татко си Йото, той пое ролята на обединяващ фактор в Националния клуб на слависта, през 2000 година, когато пред бялата общност витаеха тъмни сенки.

Но с помощта и на други верни на славизма люде Васко успя да преведе фенклуба и през тези трудности. Година по-късно пък вдъхнови слависти журналисти да създадат вестник „Славия”, който не просто тръгна с негова помощ, но вече две десетилетия е хроникьор на бялата спортна история! И Васко бе един от хората, носещи славиския дух на това издание до последно.

Сетне се нагърби със задачата да спаси белия баскетбол и от 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетилетие бе и негов президент. За разлика от други хора, появили се покрай спорта, Васко даваше, а не вземаше и правеше всичко от сърце, както и във фенклуба, и за вестника в началото на новия век, такъв беше и в баскетбола. Безкористно верен! Успя и в това начинание.

Заради с ентусиазма си и други слависти, с чиято подкрепата върна магията с оранжевата топка отново в полите на Витоша. В последвалите години хиляди деца минаха през залата, а женският тим отново стана фактор в първенството, а клубът отново е №1 в столицата! Наш дълг е да продължим да вървим по трасирания от него славистки път! 

Васко, приятелю, ти загуби битката с болестта, но спечели тази с вечността! Завинаги ще бъдеш един от нас, които вдъхновяваше!".

БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Васил Йотов.
 

 

Славия осиротя! Отиде си нашият Васко Йотов! Новата година започна шокиращо, за всички които обичат белия клуб, а и...

Публикувахте от Slavia Sofia в Вторник, 4 януари 2022 г.