Славия започна с престижна победа контролите си в Турция. "Белите" се наложиха с 3:1 срещу водения от Димитър Димитров Иртиш (Павлодар). На мача присъстваха Илиан Илиев, който се очаква да стане треньор на друг казахстански тим - Алтай, както и Георги Дерменджиев и още няколко човека от Лудогорец.

В 16-ата минута Руслан Есимов си вкара автогол след пробив на Янис Карабельов. Две минути преди края на полувремето за игра с ръка беше отсъдена дузпа в полза на Славия и младият нападател Калоян Кръстев се разписа от бялата точка за 2:0.

На почивката треньорът на Славия Владимир Иванов смени десет от играчите си и остави на терена само защитника Петко Христов. В 49-ата Арман Смайлов наказа "белите" - 2:1, а в 80-ата избраниците на Фугата подпечатаха успеха си с трети гол. Иван Минчев беше изведен отлично от Ивайло Димитров и реализира за 3:1.

Азербайджанският халф с турски паспорт Миркамил Хашимли и руският краен бранител Данил Майков, които карат пробен период, играха по едно полувреме за Славия.

Втората контрола на "белите" на лагера в Турция ще бъде в неделя с украинския Олександрия.

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Зимна подготовка 2017