Нападателят Венцислав Христов може да подсили Славия за участието на тима в Лига Европа и за новия сезон. През пролетта той игра във Верея (Стара Загора), като опция пред него бе Берое, но старши треньорът Александър Томаш не е пожелал да го върне въпреки желанието на ръководството това да се случи. Наскоро Христов е провел разговор с "белите", пише "Тема спорт". Той е завил, че ще изчака първо развитие за чужбина и ако не се случи, може да подпише със Славия. 

Както е известно, столичани се разделят с Наско Милев, а Иван Минчев си тръгва като свободен агент. Ивайло Димитров пък може да бъде продаден навън.

До този момент сигурните нови на “Овча купел” са двама, като те вече са подписали своите договори. Това са 20- годишният халф на Созопол Кристиян Пешов и 20-годишният централен защитник от дубъла на ЦСКА (Москва) Александър Станиславлиевич. Последният е сърбин, но има и руски паспорт. 

Пешов е юноша на родния ЦСКА. Привличането им е продължение на следваната от "белите" линия за налагането и развитието на млади играчи.