Наставникът на Славия Златомир Загорчич говори пред медиите преди първата тренировка на тима от лятната подготовка. На брифинга стана ясно, че "белите" се разделят с осем футболисти. Това са Александър Станисавлевич, Душан Лалатович, Преслав Петров и Кристиян Пешов, докато Тони Иванов беше преотстъпен в ЦСКА 1948.

Владимир Семерджиев, Китан Василев и Димитър Буров, които бяха преотстъпени в други отбори през миналия сезон, повече няма да бъдат част от Славия.

"Надявам се през новия сезон да сме много по-силни от миналия и да се представим по-добре. Да постигнем това, което Славия заслужава. Дано подготовката мине без контузии и всички да бъдат здрави. Без Жоро Петков не можем. Той е голям човек, капитан и лидер на отбора. Надяваме се при него да няма контузии и да ни помогне. Не можем без него", коментира Загорчич. 

В следващите дни играчите на Славия ще преминат функционални изследвания и на 13 юни отборът заминава на лагер в Банско, където ще бъдат изиграни пет контроли. Предвидена е и шеста контролна среща, но тя ще се играе в София.