В Славия продължават да негодуват заради второто място на Георги Петков в анкетата "Футболист на годината". Както е известно, 42-годишният страж на Славия и националния отбор остана само на 8 точки от победителя Кирил Десподов. Пресаташето Борислав Константинов говори от името на най-стария столичен клуб, твърдейки, че негови колегите - журналисти са направили услуга на Десподов в мисията му да заиграе в чуждестранен клуб.

Припомняме, че дни преди обявяването на финалните резултати в анкетата Венци Стефанов разкри, че именно звездата на ЦСКА печели престижната награда, а не Петков. "Няма никакъв смисъл да ходя на церемонията, няма смисъл да се гледа филм с предизвестен край. Нямам нищо против Кирил Десподов. Той е добър футболист, но с вкарани няколко гола и нищо спечелено през годината не заслужава да спечели. Трябва ли да спечели незаслужено, защото с “Футболист на годината” да му се вдигне цената, за да бъде продаден в чужбина?!", коментира пред "Спортал" Венци Стефанов. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дългогодишният ръководител на пресслужбата на Славия Борислав Константинов твърди, че анкетата се опорочава.

"Поздравявам тези, които са дали гласа си за Георги Петков и за Георги Йомов, постъпили са правилно. Аз гласувам от 1973 година. Винаги се канеха персонално журналисти. Условието беше да имаш минимум 100 публикации на тема футбол през годината, за да те поканят да гласуваш. Винаги се е гласувало според постиженията на играча, а не според това дали той е от висока класа или не. Не знам, след като Георги Петков е носител на Купата на България, четири пъти беше избиран за най-добър играч на кръга, два пъти на месеца, има отзиви за него след силното му представяне в Лига Европа... национален играч е, допринесе за второто място на България в групата от Лигата на нациите. Дори в международен план той е равностоен на опонентите си. И изведнъж е втори с 8 точки разлика. Славия признава резултатите от анкетата, но обръщам внимание на нещо, което трябва да се знае от спортната общественост. Нека в анкетата, която се провежда от 1961 година, колегите, които ще гласуват в бъдеще, да гласуват за постижения на футболиста през годината, а не за това от кой отбор е и с кой крак вкарва. Ако тази анкета се превърне в анкета с цел трансфер на един или друг играч, тя ще бъде опорочена", коментира Борислав Константинов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019