Славия е заявил стадион "Васил Левски" при евентуално участие в Лига Европа през следващия сезон. "Белите" ще приемат мачовете си от турнира на националния стадион, тъй като съоръжението в "Овча купел" не отговаря на изискванията на УЕФА. В момента тимът има реален шанс да се завърне на международната сцена след 20 години отсъствие.

Това може да стане по два начина. Първият е, ако Славия достигне до третото място в А група, което не изглежда невъзможно с оглед разликата от четири точки с Берое. Другата възможност е, ако ЦСКА спечели финала за Купата на България срещу Монтана на 24 май. "Червените" са наказани и няма да участват в евротурнирите, което ще означава, че и четвъртото място в елита ще излъчи представител.

За последно Славия игра в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1996/97. Тогава "белите" бяха шампиони, но заради ниския коефициент на страната ни първенецът не получава право да играе в предварителните кръгове на Шампионската лига, а мери сили за Купата на УЕФА. Славия отстрани през 96-та Инкарас (Литва) след 4:3 и 1:1, а в следващия кръг отпадна от Тирол (Инсбрук) след равенство 1:1 и загуба с 1:4.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!