ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Славия ще играе срещу финландския Илвес Тампере в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Според жребия първият двубой е на 12 юли във Финландия, реваншът е на 19 юли в България. Ако българският носител на Купата отстрани финландците, ще играе срещу Хайдук (Сплит, Хърватия).

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обаче коментира двубоите с финландците от Илвес Тампере. Ето какви номера са започнали да въртят малко след жребия от финландска страна.

„Според жребия Славия е определен да е домакин на реванша на 19 юли. Противникът е домакин в първия двубой, който по програма е на 12 юли. Да, но днес ни сервират, че тази дата съвпада с европейско първенство по лека атлетика и теренът, който са заявили, не може да бъде използван. И те предлагат да играем на изкуствена настилка. Вие представяте ли си през юли да играем на изкуствен терен. Това е безумие! Двата отбора няма да бъдат равнопоставени, в България не сме играли на изкуствени терени“, коментира Венцеслав Стефанов пред БЛИЦ.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ако те не могат да ни приемат на този терен, който са заявили заради леката атлетика, да намерят друг град – предполагам, има достатъчно стадиони и терени с естествено покритие, на което можем да играем. Другото им желание е да разменим домакинството пак поради същата причина?! За нас това е неприемливо. Ние сме определени да сме домакини на реванша и не искаме смяна на мачовете“, допълни още шефът на най-стария столичен клуб.

„Смятам, че хората от УЕФА ще решат справедливо този въпрос. Единственият правилен избор е да се осигури друг подходящ терен с естествена настилка, на който да гостуваме във Финландия“, завърши Венци Стефанов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Първи квалификационен кръг
Илвес (Тампере, Финландия) - Славия
12 юли/19 юли

Втори квалификационен кръг
Хайдук (Сплит, Хърватия) - Илвес (Финландия)/Славия
26 юли/2 август