Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира скандала между Кирил Десподов и Георги Петков. Нападателят на ЦСКА обвини вратаря на Славия след загубата на "червените" с 0:1, че е казал на Сашо Александров да му счупи крака.

"Не омаловажавам качествата на Кирил Десподов, но Петков заслужава да е Футболист на годината. Уважавах Десподов, но вече не. Той футбол ли е играл, или е подслушвал пейката на Славия? Подскочи, удариха си корите и нищо друго. А той рева: “Моля, другарко”. Женчо, никакъв мъж не е”, каза Стефанов по адрес на Десподов при гостуването си в Актуално студио “Дерби” с водещ Георги Симеонов - Мейса.

"Безкрайно много съм благодарен на футболистите, че дадоха всичко от себе си. Дайте да говорим за футбол, защото през тези 94 минути имаше много футбол, битка и мъжество. Съдията е последният човек, заради когото ЦСКА не спечели мача. Пропуските, Стергиакис и липсата на късмет - това беше основното. Старата истина е, че като не вкараш, ще ти вкарат. ЦСКА имаше безброй положения и не успя да отбележи. Ако резултатът беше 1:0 или 2:0, изобщо нямаше да говорите за съдийство. Хората трябва да приемат мъжки както победите, така и загубите", каза Стефанов. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Паднахме от Витоша след куп пропуски и почнаха някакви клакьори: “о-о-о, черно тото”. Сега Гришата ли е играл черно тото? Късметът играе голяма роля. И на Титаник е имало кадърни и възпитани хора, но не са имали късмет. Защо си завираме главите в пясъка като щраусите, стърчат ни задниците и говорим само глупости?”, продължи в типичния си стил Венци Стефанов.

"Е, вчера по-тъмните момчета в ЦСКА бяха 7-8 парчета. Да не говорим за другите - Левски, Лудогорец, Ботев... Локомотив (Пловдив) със сръбско-хърватската инвазия. Защо не дават на добрите български футболисти да играят? Какво им е виновен българският футболен съюз? Отиваме в Бразилия, после взимат някакви португалски паспорти. По някое време се усещаме и дърпаме ръчната, но е късно", каза босът на Славия.

"Бъди мъж. Никакви дузпи. Категоричен съм. Спестеният втори жълт картон на Джеферсон? Не им броя картоните. А първият на Сашо Александров имаше ли го? Искате да си свалим гащите пред ЦСКА - е, няма да стане. Защо всички искате ако не е Левски, да бъде за ЦСКА? Искам да ви попитам: имаше ли втори жълт картон на Джеферсон? В нашия случай Лудогорец няма нищо общо. За други мачове не мога да кажа, но в този мач няма нищо общо. Ние играем за себе си, имаме достатъчно проблеми, борим се да ги решаваме. Ако искате един съдия да го очерните, лесно може да го направите. Винаги има спорни положения. Съдийството в България в момента е много по-добро от други години", добави Стефанов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019