ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обясни пред БЛИЦ, че няма информация колегите му от Левски да са превели дължимата сума от 16 300 лева за счупените седалки на стадион "Александър Шаламанов". Босът на "белите" също така говори и за бъдещето на треньора Златомир Загорчич, след като вчера се породи напрежение между двамата след равенството 2:2 с Ботев (Пловдив). 

"Левски ги чакам една година и четири месеца да си платят седалките, които потрошиха. Не знам да са превели парите, след почивните дни ще проверим клубната сметка. За момента нито мога да потвърдя, нито да отрека информацията, че са се изплатили", обясни Стефанов пред БЛИЦ.

Припомняме, че Дисциплинарната комисия към БФС взе решение и даде срок на "сините" до 5 март да се издължат на Славия. В противен случай наредбата предвижда служебна загуба на Левски. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Попитан за бъдещето на Златомир Загорчич, Венци Стефанов каза, че треньорска смяна в Славия не е на дневен ред. "Тук не става въпрос за лични дрязги. Аз си нося отговорността за моите грешки. Каквото има - винаги го казвам и не прехвърлям вината на никого. Развиваме школа с 600 деца. Да, аз наистина обичам Славия, Славия е на сърцето ми. Славия не е моя, а е на всички слависти. И искам да виждам нашите деца в игра. Нямам нищо против Загорчич, напротив... Все пак имам очи и виждам кой прави грешки и кой не прави. Днес нашите деца биха с 5:1 (б.р. - срещу Оборище (Панагюрище) в мач от Югозападната трета лига). Мартин Сораков и Роберто Райчев вкараха по два гола, значи имаме потенциал. Сораков, където отиде да играе, вкарва по 2-3 гола, но защо не получава достатъчно шанс в първия отбор, не мога да разбера? Треньорът решава. Аз само искам Славия да побеждава", коментира Стефанов.

Венци Стефанов изригна, Загорчич отвърна

"Срещу Ботев нямаме никакво оправдание, нямаме съдийски грешки или нещо друго, за да кажем, че играхме, но ни ощетиха. Просто и с тях вчера, и преди това с ЦСКА 1948 (1:1), когато играхме 92 минути с човек повече, бяхме длъжни да победим. На 1948 шапка им свалям, защото спасиха договорката ни да не играят Емил Виячки и Ради Кирилов, което още повече ги отслаби. Въпреки това не можахме да ги победим", каза босът на Славия.

"Искам нашите деца да имат шанс, да могат да заслужат мястото си в първия отбор и в националните гарнитури. Не може в младежкия национален отбор да играят 4-5 момчета от Славия, а да не намират място в първия ни състав. Това е, нищо лично против никого. Обичам Славия и искам нашите деца да получават шанс. Наистина са талантливи и имат качества. Трябва да ги забелязваме и виждаме в игра, за да може утре и в националния отбор да има талантливи млади футболисти - на по 18-19 години, които са бъдещето на България. Ако не искаме да се случи нещо хубаво, ще сме заедно с Люксембург, Гибралтар и Андора в пета глуха", продължи Стефанов.

"Славия е на всички, които я обичат и искат да се съхрани. Какво значи Венци, Загорчич или Пешо Петров? Славия е над всичко!", завърши босът на най-стария столичен клуб пред БЛИЦ.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!